Silifke Havadis

CHP Silifke, Muhtarları Ağırladı

Politika

Ayşe ÖNEL EREN 4110 Kez Görüntülendi 0

CHP Silifke, Muhtarları Ağırladı

CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, mahalle muhtarlarının talep ve sıkıntılarını dinleyerek, çözümü konusunda istişare gerçekleştirdi.

CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, mahalle muhtarlarının talep ve sıkıntılarını dinleyerek, çözümü konusunda istişare gerçekleştirdi.

Sivil toplum örgütlerini ve siyasi parti başkanlarını ziyaret eden Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Doğan ve beraberinde ki muhtarlar, CHP İlçe Örgütünü ziyaret ederek fikir alış verişinde bulundular.

Muhtarları parti binasında ağırlayan Başkan Bünyamin Uçar ve partinin yönetim kurulu üyeleri, muhtarların mahalleleriyle ilgili olan taleplerini ve sorunlarını dinleyerek, çözümü konusunda yardımcı olacaklarını açıkladı.

Muhtarlarla sohbet ederek, muhtarların taleplerini tek tek not alan Başkan Bünyamin Uçar, alınan notların sadece kâğıtta kalmayacağını, muhtarların her bir talebinin belediyenin ilgili birim ve müdürlükleriyle görüşülerek, çözümü konusunda takipçi olacaklarını belirtti.

“İLÇE BELEDİYEMİZ SORUMLULUĞUNDA OLAN VE TALEP EDİLEN HİZMETİ BİR BİR GERÇEKLEŞTİRİYOR”

Demokrasinin ve yerel yönetimlerin temeli olan muhtarların, atanmış değil, seçilmiş insanlar olduğunu vurgulayan Başkan Uçar, “Maalesef günümüzde bunu halen anlamayan siyasi iktidar, muhtarlarımızı neredeyse yok etme ve bitirme çabasına girmiştir. Muhtarlarımızın sorunları son 15 yılda çığ gibi büyümüş olup, ciddi mali sıkıntılar içerisinde ve çözüm bekleyen özlük haklarıyla ilgili sorunları bulunmaktadır. Muhtarlarımız köylerde ve mahallerde halkın sorunlarına çözüm üretirlerken, kendi sorunlarını çözemez duruma getirilmiştir.

Silifke’nin her karışını, mahallelerini tek tek gezen ve muhtarlarımızla sık sık görüşen bir İlçe Başkanı olarak şunu söyleyebilirim: 15 yıllık AKP iktidarlığı döneminde muhtarlarımıza gereken değer verilmediği gibi onlara oy veren ve onlar için çalışan muhtarlarımız da artık bıkmışlardır. Sağlık güvenceleri yok. Bağ-Kur primini ödeyemediği için eşini çocuğunu hastaneye götüremeyen muhtarlarımız var. Hizmet verdiği binanın kirasını, elektriğini, suyunu, telefonunu ve benzeri ücret ve masraflarını ödeyemeyen muhtarlarımız var. Köylerine amir memur gelse temsil ve ağırlama masraflarını kendi cebinden ödemek zorunda kalan muhtarlarımız var. CHP olarak muhtarlarımıza sonuna kadar sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Yerelde ilçe belediyemizle birlikte muhtarlarımızın her türlü talebine imkânlar ölçüsünde çözüm getirecek, genel de de CHP iktidarında muhtarlarımıza bütün özlük haklarını iade edeceğiz” dedi.

Muhtarlara ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, hizmetlerinde başarılar dileyen Başkan Uçar, “Cumhuriyet Halk Partisi Silifke İlçe Örgütü olarak, muhtarlarımızın özlük haklarının iyileştirilerek, hak ettikleri değere kavuşmaları için mücadelemizi sürdüreceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Karşılıklı konuşmaların ve sohbetin ardından muhtarlara CHP Silifke İlçe Örgütü’nün 2017 yılı için hazırlamış olduğu duvar takvimleri dağıtıldı.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.