Silifke Havadis

CHP'li Atıcı, “Aksıfat Barajı acilen tamamlanmalıdır”

Politika

Ayşe ÖNEL EREN 3885 Kez Görüntülendi 0

CHP'li Atıcı, “Aksıfat Barajı acilen tamamlanmalıdır”

Aytuğ Atıcı, Silifke ve Erdemli çiftçisinin bütün ümidini Aksıfat Barajından gelecek suya bağladığını belirterek, barajın acilen tamamlanması gerektiğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Silifke ve Erdemli çiftçisinin bütün ümidini Aksıfat Barajından gelecek suya bağladığını belirterek, barajın acilen tamamlanması gerektiğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Silifke ve Erdemli'de çiftçileri ziyaret ederek, sorunları dinleyen Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, çiftçilerin iki temel sorunu olduğunu belirterek; "Bir, ürün elde etmek için su bulamıyorlar, iki, tüm zorluklara rağmen ürettikleri ürünleri satamıyorlar." dedi. Atıcı, Erdemli ve Silifke çiftçilerinin bütün ümitlerini Lamas Çayının kaynağını oluşturan Aksıfat Deresi üzerine kurulacak olan Aksıfat Barajı'na bağladığını, ancak AKP Hükûmetinin sürekli söz verdiği hâlde Aksıfat Barajı'nı tamamlamadığının vatandaşlarca ifade edildiğini belirtti.

Atıcı konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Olaya teknik olarak bakıldığında Aksıfat Barajı'nın yine söz verilen zamanda bitirilemeyeceği anlaşılmaktadır. AKP Hükûmeti, Mersin çiftleri başta olmak üzere tüm çiftçilere açıkça eziyet etmektedir. Aksıfat Barajı acilen tamamlanmalıdır. AKP Hükûmetinin bunu yapacak gücü yoksa derhâl istifa etmelidir."

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.