Silifke Havadis

Mersin Milletvekili Atıcı'dan Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Soru Önergesi

Politika

Ayşe ÖNEL EREN 2798 Kez Görüntülendi 0

Mersin Milletvekili Atıcı'dan Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Soru Önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesiyle ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği soru önergesinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesiyle ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği soru önergesinde bulundu.
CHP’li Atıcı önergesinde şunları dile getirdi. “Mersin ili sahip olduğu yaklaşık 300 km uzunluğundaki sahil şeridi ile Türkiye’nin önemli bir sahil kentidir. Tarihi, turistik ve kültürel özellikleri ve lojistik alanındaki faaliyetleri ile Akdeniz’de önemli bir jeopolitik değere sahiptir.
Erdemli ve Silifke ilçelerinde nüfus ve araç sayısının artışının yanı sıra bölgedeki turistik ve ekonomik faaliyetler yeni ulaşım ihtiyaçları doğurmaktadır. Özellikle yaz döneminde deniz, yayla ve kültür turizmi ile mevcut nüfus yaklaşık 5 kat artarken, ulaşım yalnızca ilçe merkezlerinden geçen D-400 karayolu üzerinden sağlanmaktadır. Üzerine bir de lojistik faaliyetleri eklenince Mersin’in trafiğinde tam bir keşmekeşlik yaşanmaktadır. Yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler için tatil adeta bir çileye dönüşmekte, artan trafik kazası riski sonucunda can ve mal kaybı da yaşanmaktadır. Adana’nın Pozantı ilçesinden, Mersin’in Erdemli ilçesi Çeşmeli Mahallesine kadar uzanan Çukurova Otobanı ve Çeşmeli-Taşucu bölgesindeki mevcut bölünmüş yollar Mersin’in gereksinimlerine artık cevap verememektedir.
Mersin, 2015 yılında 7.8 milyar liralık vergi tahsilatı ile ülkemizin en çok vergi ödeyen 6’ncı ili olurken, yatırım alma konusunda 24’üncü sırada yer alarak hükümet tarafından aynı hassasiyeti görememekte ve yıllardır hayata geçirilemeyen projeler seçim dönemleri tekrar tekrar pişirilip vatandaşın önüne sunulmaktadır. Önceki seçim dönemlerinde de Mersinlilere vaadedilen “Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesi”nin ne zaman hayata geçirileceği konusu halen net değildir. AKP, Mersinlilere 1 Kasım 2015 seçimi öncesi Çeşmeli-Taşucu Otoyolunun 2016 yılında ihaleye çıkarılacağı sözünü vermiştir.
Buna göre;
- Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesi Bakanlığın 2016 yatırım programında var mıdır? Var ise ne zaman tamamlanması öngörülmektedir ve ne kadar bütçe ayrılmıştır?
- Yapımına 2003 yılında başlanan ve daha önce defalarca bitiş tarihi belirlendiği halde 13 yıldır tamamlanamayan Mersin-Antalya Sahil Yolu Projesi hangi aşamadadır, ne zaman tamamlanması öngörülmektedir?
- Bakanlığın 2016 yatırım programında Mersin'in batı bölgelerini (Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Mut, Gülnar, Silifke, Erdemli) içeren karayolu ulaşım projeleri var mıdır? Var ise bunlar hangileridir?

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.