Silifke Havadis

Silifke'nin Lavanta Kokulu Köyü: Çaltıbozkır

Yerel

Silifke Havadis 9028 Kez Görüntülendi 0

Silifke'nin Lavanta Kokulu Köyü: Çaltıbozkır

Silifke'de lavanta kokulu harika bir Yörük Köyü var: Çaltıbozkır.

Silifke'ye bağlı Çaltıbozkır Mahallesi (eski adıyla Çaltıbozkır Köyü), lavanta bahçeleri ile Akdeniz Bölgesi'nde ün salmış durumda. Yörük kültürünün tam manasıyla yaşatıldığı bu yerleşim, son bir kaç yılda hayata geçirilen "Lavanta Üretimi" projesiyle adeta ziyaretçi akınına uğruyor.

Çaltıbozkır Mahallesi Kültür Derneği tarafından başlatılan proje kapsamında 2018 yılında toprakla buluşan lavantalar  hâlâ büyümeye devam ediyor. Özellikle görüntüsü ve kokusuyla vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği lavantalar, fotoğraf çekilmek isteyenlerin de uğrak noktası haline geldi. Vatandaşlar hem günübirlik gezinti olarak bahçelere gelirken yabancı turistler de tur şirketlerinin organizasyonu kapsamında lavanta bahçelerini ziyaret ediyor.

Silifke'nin Lavanta Kokulu Köyü: Çaltıbozkır (2)

Çaltıbozkır Lavanta Bahçeleri'ne gelen ziyaretçiler ayrıca mahalle halkı tarafından oldukça hoş karşılanıyor. Yörük kültürüne has yiyecek ve içecek ikramı yapılıyor. Açılan standlarda lavanta ürünlerinin de bulunabileceği Sina Mevkii'ndeki lavanta bahçesi en çok ziyaret alan yerlerin başında geliyor.

Ayrıca dernek yönetiminden Mustafa Genç ile yaptığımız sohbette edindiğimiz bilgiye göre; yakında bir Yörük-Türkmen Kültür Müzesi'nin de yine bu lavanta bahçelerinin yanında ziyaretçilere açılacağını öğrendik.

Silifke Havadis ekibi olarak; başta Çaltıbozkır Mahallesi Derneği yönetimi ve üyeleri olmak üzere bu bahçelerin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Son olarak; Çaltıbozkır Lavanta Bahçeleri'ne gitmek isteyen takipçilerimiz yol tarifine hemen aşağıdan ulaşabilir.

 

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.