Silifke Havadis

Evde Bakım Hizmeti Yüzleri Güldürüyor

Yaşam

Ayşe ÖNEL EREN 4134 Kez Görüntülendi 0

Evde Bakım Hizmeti Yüzleri Güldürüyor

Silifke Belediyesi, hizmete sunduğu Evde Bakım Hizmetiyle vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla farklı çalışmalara imza atan Silifke Belediyesi, hizmete sunduğu Evde Bakım Hizmetiyle vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor.
Silifke Belediyesi kent genelinde ikamet eden yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların yanında olmaya devam ederken, 62 ihtiyaç sahibi vatandaşa düzenli olarak evde bakım hizmetini gerçekleştiriyor. 
Çalışma kapsamında 62 vatandaşın evleri periyodik olarak ziyaret edilerek, kişisel bakımdan, ev temizliğine; su, elektrik bakım, boya ve tamirat işleri yapılıyor. Belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından projelendirilen ‘Evde Bakım Hizmeti’ ilçede saha elemanları tarafından geniş bir araştırmanın sonucunda oluşturuldu. Öncelikle ihtiyaç sahipleri, 65 yaş üstü ve kendi başına hareket edemeyen yaşlı ile engelli vatandaşlar hane hane dolaşılarak belirlendi. Hizmet verilenler arasında ailesiyle birlikte yaşayan fakat yataktan kalkamayan vatandaşlara da saç ve sakal tıraş hizmeti veriliyor.
Müdürlük bünyesinde görev yapan kadın ve erkek temizlik görevlisi, bir tesisatçı ve koordinatör’den oluşan ekip, belirlenen evlere randevu yöntemiyle ziyaretlerde bulunuyor.
Çalışma kapsamında ekipler; ziyaret edilen ihtiyaç sahibiyle sohbet ediyor, evde kontroller yaparak eksikler belirleniyor. Ekipler tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda, hane sahibine; Kişisel Bakım Hizmetleri (saç-sakal kesimi, el-ayak tırnak kesimi), Ev Bakım Hizmeti, Ev Temizliği Hizmeti veriyor. Gerektiğinde halılar özel robotlarla yıkanıyor, bozuk prizler tamir ediliyor, camlar siliniyor, ihtiyaç halinde bulaşıklar yıkanıyor. Haneler aylık ya da ihtiyaç halinde 10-15 günlük periyotlar halinde ziyaret ediliyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyen ve kriterlere uyan kişiler, Silifke Belediyesi’nin 444 69 20 no’lu Çağrı Merkezi telefonunu arayarak kayıt olmaları halinde, hane incelemeleri yapılarak; Evde Bakım Hizmeti’nden yararlanabiliyorlar.
ÇOCUKLARIMDAN GÖRMEDİĞİM VEFAYI BELEDİYEDEN GÖRDÜM
Günlük 3 haneyi ziyaret eden ekipler, ziyaretler sırasında hizmet verilen vatandaşlarla sohbet ederek vatandaşların belediyeden taleplerini de alarak ilgili müdürlüklere bildiriyor. 78 yaşında ki A. K’yi ziyaret eden ekip, 16-17 senedir Silifke’de yaşıyor ve özürlü torununa bakıyor.  Uygulamadan ve ziyaretten memnuniyetini gözyaşları içerisinde dile getiren A.K. , “Önce Allah’ımdan sonra Belediyemizden razı olsun. Daha önceleri komşularım evimi temizliyordu ve bana bakıyordu. Şimdi belediyemiz her türlü yardımımıza koşuyor. Evlatlarımızdan görmediğim vefayı belediyemizden görüyorum” dedi. 

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.