Silifke Havadis

Silifke Belediyesi Kenti Güzelleştiriyor

Yaşam

Silifke Havadis 3664 Kez Görüntülendi 0

Silifke Belediyesi Kenti Güzelleştiriyor

Silifke Belediyesi, şehrin peyzajını kendi seralarında ürettiği çiçekler ve bitkilerle hem güzelleştiriyor.

Silifke Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, şehrin peyzajını kendi seralarında ürettiği çiçekler ve bitkilerle hem güzelleştiriyor hem de belediye bütçesine büyük tasarruf sağlıyor.

İlçe sınırları dâhilinde bulunan tüm park, yeşil alan ve refüjlerin ihtiyacı olan çiçek ve ağaç fidanlarının büyük çoğunluğu bu seralardan karşılanıyor. Yılda 500 bin çiçek üretim kapasitesine sahip seralarda gaura, ipomea, lantana, orman sarmaşığı, Japon gülü, iresine, kurdele gibi türler yer alırken aslanağzı, süs lahanası ve kadife çiçekleri gibi bazı türler de tohumdan üretiliyor.

Mevsimlik çiçeklerin yanı sıra çalı bitkileri de üretiliyor. Üretilen çiçekler, yeşil alanların yanı sıra özel günlerde vatandaşlara da hediye ediliyor.

BAŞKANVEKİLİ ALTUNOK: SERA KAZANCI HİZMETLERİ ARTTIRIYOR

Satın alınmak yerine belediye bünyesinde üretilen bitkilerin belediyenin ekonomisine katkısının çok büyük olduğunu söyleyen Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, “Şehrimizi güzelleştirmek, parklarımızın daha güzel olmasını sağlamak ve aynı zamanda Silifke’mizin görünüşü ile hem vatandaşlarımızın hem de tatilcilerin içini açsın diye peyzaj çalışmalarımızı yapıyoruz. Kullandığımız çiçekleri, ağaçları, fidanları dışarıdan aldığımızda yaklaşık yıllık çok büyük rakamlar ödememiz gerekiyor. Ama biz kendi üretimimizle önemli ölçüde hem tasarruf ediyoruz hem de özel günlerde vatandaşlarımıza bu imkânlarımızdan faydalandırmış oluyoruz. Anlamlı günlerde Atatürk Anıt Meydanına kurduğumuz belediye standımızda vatandaşlarımıza binlerce çiçek dağıtıyoruz. Buraya harcayacağımız parayı belediyenin farklı çalışmalarında kullanarak, vatandaşımıza hizmet olarak sunuyoruz.” dedi. 

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.