Silifke Havadis

Mersin’de Oy Kullanmaya ‘Engel Yok’

Yaşam

Ayşe ÖNEL EREN 1914 Kez Görüntülendi 0

Mersin’de Oy Kullanmaya ‘Engel Yok’

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerinde engelli ve hasta vatandaşların oylarını daha rahat şekilde kullanabilmesi için engelli transfer araçları ile Mersinli vatandaşlara ulaşım desteğinde bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerinde engelli ve hasta vatandaşların oylarını daha rahat şekilde kullanabilmesi için engelli transfer araçları ile Mersinli vatandaşlara ulaşım desteğinde bulundu.

Engelli bireylerin ulaşım ve erişim sıkıntılarını çözme noktasında sosyal projeler geliştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, 24 Haziran Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde engelliler ile hasta vatandaşları da unutmayarak, dezavantajlı grupların sandıklara daha rahat ulaşabilmesi için tüm imkânlarını seferber etti.

Büyükşehir Belediyesi engelli ve hasta vatandaşları unutmayarak, talep üzerine seçimlerinin gerçekleştirildiği gün vatandaşları transfer araçları ile evlerinden veya hastanelerden alarak oy kullanacakları ilgili merkezlere kadar götürdü. Engelli ve hasta bireylerin oy kullanacakları sandığın başına kadar eşlik eden Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından, oy kullanma işlemi bittikten sonra engelli bireyler evlerine geri götürüldü.

“Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik”

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Nöroloji Bölümü’nde hasta olarak yatan 83 yaşındaki Hüseyin Seyrek, kendisini, oy kullanacağı Toroslar Anafartalar İlkokulu’na götüren Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı personellerine teşekkürlerine ileterek, “Geldim oyumu kullandım, hayırlı olsun. Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden çok memnunum” dedi.

Hüseyin Seyrek’in oğlu Aydın Seyrek ise, babasının böyle bir imkândan faydalandığı için çok memnun olduklarını dile getirerek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı’na vermiş olduğu bu hizmet için çok teşekkür ediyorum. Seçim günü oy kullanmamız için bize engelli aracı gönderdiler. Oyumuzu kullanıp geri tekrar hastaneye gidiyoruz. Babam arife gününden beri rahatsız. Demokratik hakkını geldi ve kullandı Büyükşehir Belediyesi sayesinde. Oy kullanabilmek çok güzel bir duygu. Vatandaşlık görevi ve bunu yerine getirmek için geldik” şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 0324 223 54 44 numaralı telefonunu arayarak engelsiz ulaşım hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlara bu hizmeti sundu.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.