Silifke Havadis

MESKİ Kanal ve Izgara Temizliğine Devam Ediyor!

Yaşam

Ayşe ÖNEL EREN 2309 Kez Görüntülendi 0

MESKİ Kanal ve Izgara Temizliğine Devam Ediyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kanalizasyon şebekelerinin daha sorunsuz çalışması için şebekelerin temizliğini yapıyor. Çalışmalarda kombine kanal temizleme araçları kullanılıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kanalizasyon şebekelerinin daha sorunsuz çalışması için şebekelerin temizliğini yapıyor. Çalışmalarda kombine kanal temizleme araçları kullanılıyor.
Mersin merkez ilçeler ve 6360 sayılı kanun ile MESKİ’nin hizmet alanına giren ilçelerin muhtelif mahallelerinde temizlik çalışmaları devam ediyor. MESKİ 2016 yılında projelendirilen kanalizasyon çalışmalarında tüm ilçelerde toplam 52 bin 415 metre kanalizasyon hat döşemesi gerçekleştirdi. 3 bin 134 adet baca kapağı değiştirilen çalışmalarda 9 bin 7 adet baca temizliği, 57 adet terfi istasyonunda bakım onarım hizmeti yapılırken, 17 bin 749 adet ızgara, 2 bin 996 adet baca temizliği çalışması yapıldı.
MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Mersin Büyükşehir sınırları içerisinde kanal ve ızgara temizliği çalışmalarına hız verildi. Bu kapsamda, Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, belirli bir program dahilinde merkez tüm ilçelerde ızgara temizliği, cadde ve sokaklarda yağmur suyu kanalları, rögarlar ve kanalizasyon hatları boyunca devam edecek” denildi.
MESKİ Genel Müdürlüğü ekipleri ızgaraları özel kanal temizleme aracı kombineyle temizleyen ekipler, tıkanık olan noktaları tespit ederek sorunu ortadan kaldırıyor. Su birikintileri oluşmaması adına çalışmalara başlayan MESKİ ekipleri, yağmur suyu ızgaralarının temizliğini titizlikle yürütüyor. Tıkalı noktalar da belirlenirken, kanal temizliğinde özel olarak kullanılan kombine araçlarıyla temizlik sağlanıyor. Mahalle bazında yapılan taramalarda da belirlenen mahallelerde çalışmalar sürüyor. Izgara temizleme çalışmaları Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde  devam ederken, vatandaşlardan  gelen şikayet ve istekler değerlendirmeye alınarak çalışmalara yön veriliyor.
Kanalizasyon şebekelerindeki tüm tıkayıcı atıkların vakumlanarak temizlendiği kaydedilen açıklamada, her türlü tıkanıklığın kombine kanal temizleme araçları sayesinde kısa sürede giderilerek ekiplere daha çok arızaya müdahale yapma imkânı sağlandığı belirtildi. Kombine kanal temizleme araçlarının yüksek basınçlı sistemleri ile kanalizasyonu tıkayan maddeleri temizlediği vurgulanan açıklama şöyle devam ediyor; “Atıklar 20 cm. çapındaki boru aracılığı ile baca ağzından vakumlanabilmektedir. Bu sayede tıkanan kanalizasyon rahat bir şekilde açılabilmektedir. Yapılan bu temizlik sayesinde, şebekelerin arıza olmadan daha sıhhatli çalıştırılması, herhangi bir tıkanmaya meydan verilmemesi, yağışlı havalarda yaşanan taşkın problemlerinin azaltılması ve halkımızın herhangi bir sıkıntı yaşamadan şebekeleri kullanmaları sağlanmaktadır. Gelen şikayet ve istekler değerlendirmeye alınarak çalışmalara yön veriliyor.”

Vatandaşların ızgaralar konusunda duyarlı olmaya çağırılan açıklamada su baskınlarının yaşanmaması için vatandaşların sokaklarında bulunan yağmur suyu ızgaralarına çöp atmamaları ve temizliği konusunda Alo 185 MESKİ Hattı’na bilgi vermeleri istendi.

 

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.