Silifke Havadis

MESKİ'den Basın Açıklaması

Yaşam

Ayşe ÖNEL EREN 2795 Kez Görüntülendi 0

MESKİ'den Basın Açıklaması

13.04.2017 tarihinde Mersin Çukurova Gazetesi’nin “ Vatandaş Seni Bekliyor Başkan” başlıklı yayınlanan haber ve 13.04. 2017 tarihinde Mersin Hakimiyet Gazetesi’nin “Taşucu Halkı Çileden Çıktı!” başlıklı yayınlanan haber hakkında MESKİ Genel Müdürlüğü Kamuoyunu bilgilendirme gereksinimi duymuştur.

“Taşucu (MERSİN) Kanalizasyon İnşaatı”, İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü’nce ihale edilerek 05.11.2011 tarihinde sözleşmesi imzalanmıştır. Söz konusu yapım işi İller Bankası A.Ş. Adana Bölge Müdürlüğü ve Mülga Taşucu (MERSİN) Belediyesi’nin müşterek kontrollüğü altında tamamlanarak 28.06.2013 tarihinde geçici kabulü yapılmıştır. Mersin İli Silifke İlçesi Taşucu mahallesindeki altyapı hizmetleri 6360 sayılı kanun gereği 01.04.2014 tarihi itibariyle Meski Genel Müdürlüğü görev alanı sınırları içerisine dahil edilmiştir.
Taşucu (MERSİN) kanalizasyon tesisinin sağlıklı işletilebilmesi için gereken ve deşarjının da sağlanacağı Taşucu Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapılacağı yer; Özel Çevre Koruma Alanında yer almaktadır. Mülga Taşucu (MERSİN) Belediyesi tarafından yerel seçimler öncesinde Atıksu Arıtma Tesisinin yapılabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nden izin çalışmaları ile ilgili işlemler başlatılmış, ancak başvuru sırasında tespit edilen eksiklikler nedeniyle süreç tamamlanamamıştır.
Sonraki süreçte, hızla Mülga Taşucu (MERSİN) Belediyesi tarafından yaptırılan ancak eksik kalan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planları eksiklikleri Genel Müdürlüğümüzce tamamlanmış, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne gönderilmiştir. Ancak, bahse konu bu planların Bakanlık tarafından onaylanması aşamasında ciddi zaman aralığı yaşanmış ve Koruma Amaçlı İmar Planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce 02.02.2016 tarihinde onaylanmıştır.
Ayrıca, tesisin inşaa edileceği 3 adet Maliye Hazinesi parsellerinden birinin (Taşucu Mahallesi Karaağaç Mevkii 290 no.lu parsel) tahsisi Mülga Taşucu (MERSİN) Belediyesi tarafından alınmış ve 6360 sayılı kanunun yürürlüğe girmesi ile Genel Müdürlüğümüz adına tahsisi yapılan yazışmalar neticesinde  08.09.2015 tarihinde tamamlanmıştır. Ancak, diğer 2 parselin (Taşucu mahallesi Karaağaç mevkii 274 ve 278 no.lu parseller) tahsisi için ise 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planlarının onayından sonra gerekli işlemlere başlanabilmiştir. Ancak tahsislerin alınması ile ilgili olarak da, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden 23.02.2017 tarihinde söz konusu parsellere ait tahsisler yapılmıştır.
Bunun yanında, Taşucu Arıtma Tesisi için Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği doğrultusunda tahsis işlemlerinin tamamlanmasına müteakip ÇED süreci başlatılmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca tesis yapım işi için kullanılmak üzere tahsis edilmiş 2.000.000.-TL ödenek Mersin Valiliği Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanlığı hesaplarına aktarılmış olup, tesis yapımı için geriye kalan maliyet için yapılacak olan harcamalar MESKİ özkaynaklarından karşılanacaktır. 
Sonuç olarak; Taşucu kanalizasyon tesisinin sağlıklı işletilebilmesi için gereken ve deşarjının da sağlanabileceği Taşucu Atıksu Arıtma Tesisi yapımı işi için MESKİ Yönetim Kurulumuzun 23.03.2017 tarih ve 104 sayılı kararına istinaden ihale edilmesine karar verilmiş olup, ihale hazırlık çalışmaları devam etmektedir.

 

 Mersin kamuoyuna saygıyla duyurulur.

                                                                                                                         

 

 

                                   

                                                                                                                        

 

 

 

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.