Silifke Havadis

MHP ve CHP Evet, AKP Hayır Dedi!

Yerel

Ayşe ÖNEL EREN 2542 Kez Görüntülendi 0

MHP ve CHP Evet, AKP Hayır Dedi!

Silifke Belediye Meclisi, 2017 yılının ilk toplantısını yaptı.

Silifke Belediye Meclisi, 2017 yılının ilk toplantısını yaptı. Silifkelilerin ve özellikle pazarcı esnafının merakla beklediği Kapalı Pazar Yerleri ve Canlı Hayvan Pazar Yeri yapımı için 5 milyon TL’lik kredi kullanılması talebi CHP ve MHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi. AKP’li meclis üyeleri ise red oyu kullandı.

Silifke Belediye Meclisince komisyonlara havale edilen Gazi Mahallesi’nde 5200 m2, Taşucu Mahallesi’nde 1500 m2 Kapalı Pazar Yerleri ile 12000 m2’lik alanda yapılması planlanan Hayvan Pazar Yeri için 5.000.000 TL’lik kredi kullanılması talebine CHP’nin ve MHP’nin meclis üyeleri destek verirken, AKP’nin meclis üyeleri red oyu verdi. AKP’li meclis üyelerinin red oyu vermesi, toplantıya katılan pazarcı esnaflarının ve vatandaşların dikkatinden kaçmadı.

Silifke Belediye Meclisinin 2017 yılının ilk meclis toplantısında şu gündem maddeleri yer aldı. Bir önceki toplantıya ait 5 Aralık 2016 tarihli tutanakların okunup oylanması. Plan ve Bütçe Komisyonundan gelecek evrakların görüşülmesi. İmar Komisyonundan gelecek evrakların görüşülmesi. Plan ve Bütçe Komisyonundan gelecek evrakların görüşülmesi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden gelecek evrakların görüşülmesi. 2017 yılında yapılacak kamulaştırmalar için Belediye Başkanına ve Belediye Encümenine yetki verilmesi. Türk Kızılay Silifke Şubesi ile Silifke Belediyesi arasında işbirliği protokolü için Belediye Başkanına yetki verilmesi.

44. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali Kutlama Komitesinin belirlenmesi. 44. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivaline katılacak sanatçı-yabancı konuklar, resmi protokol, konaklama, iaşe vs. giderler için Belediye Başkanına yetki verilmesi. İptali suretiyle memur kadro ihdası. Sözleşmeli personellerin 2017 yılı ücretlerinin belirlenmesi. Kısmi zamanlı sözleşmeli personel (avukat) çalıştırılması konusu. Meclis Denetim Komisyonuna üye seçimi. Sayıştay Denetim Değerlendirme Raporu ile ilgili meclise bilgi verilmesi. Dilek ve Temenniler bölümü…

MECLİS DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

Belediye Meclisi Toplantısı'nda, Denetim Komisyonu üyeliklerinin seçimi yapıldı. Gizli oylamayla yapılan seçimde CHP grubundan Kemal Karakaya ve Mehmet Ali Akça, MHP Grubundan Eyüp Arslan ve Mahmut Nasuhoğlu, AKP Grubundan ise Hacer Türe Meclis Denetim Komisyonu üyeliğine seçildiler.

Kapalı Pazar Yerleri ve Canlı Hayvan Pazar Yerinin yapılması için kararın havale edildiği Plan ve Bütçe Komisyonunda CHP grubundan Mehmet Kafes ve Osman Şen, MHP grubundan Mustafa Göktaş ve Sami Kısa, AK Parti grubundan Kerim Kıcıman yer alırken, İmar Komisyonunda ise CHP grubundan Kemal Karakaya ve Mehmet Ali Akça, MHP grubundan Hasan Mazlum Kirişçi ve Mehmet Eser, AK Parti grubundan ise Selim Ergün yer alıyor.

Dilek ve Temenniler bölümünün ardından oturumu sonlandıran Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "2017 yılı İlçemize ve ülkemize hayırlar getirsin. Silifke’miz ve Silifke’mizin geleceği için alınan bu kararların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.