Silifke Havadis

Satranç Turnuvası Müracaatları Devam Ediyor

Yaşam

Ayşe ÖNEL EREN 2816 Kez Görüntülendi 0

Satranç Turnuvası Müracaatları Devam Ediyor

Bu yıl 20-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında kutlanacak olan 44. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali kapsamında Satranç Turnuvası düzenlenecek. Turnuvaya son katılım günü 12 Mayıs 2017 günü…

Turnuva 8 yaş altı, 12 yaş altı ve genel kategorilerinde olup, başarı gösteren sporculara çeşitli ödüller verilecek. 13-14 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılması planlanan satranç turnuvalarının müracaat yerinin internet ortamında www.mersin.tsf.org.tr adresi olduğu belirtildi.

Kültür Haftası etkinlikleri içerisinde yer alan ve satrancı yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen turnuva hakkında bilgi veren Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Savar, “Silifke’de her türlü spora önem veriyoruz. Satranç, insan hayatının yansıması olarak ortaya çıkan bir zekâ oyunudur. Satrancın daha gelişmesi, yaygınlaşması ve özellikle çocuk yaşta başlanılması çok önemli. Bu zamana kadar satranca verdiğimiz destek bundan sonra da devem edecektir. Silifke’de bugüne kadar birçok kategoride turnuvalar düzenledik. Birçok okulumuz ve sporcularımız satranç alanında önemli başarılar yakaladı. Buda şunu gösteriyor ki Silifke satrançta büyük bir ilerleme kaydetmiş durumda. Satrancı herkese sevdirmemiz gerekiyor.

Tabi ki bu önemli zekâ sporu olan satrancı çocuklarına aşılayan ailelere ve öğretmenlerimize de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Böyle etkinlikler sayesinde zeki, akıllı, atak ve genç nesiller yetişecektir. Çocuklarımızın başarısı hepimizi mutlu etmektedir. Yaş kategorilerine göre düzenlenen turnuvalarda çocuklarımızın ve sporcularımızın üstün başarı göstereceklerine inanıyorum. Emeği geçen satranç hakemlerine, temsilcilere ve turnuvalara katılacak bütün sporcularımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.