Silifke Havadis

Siftah Ülkü Ocakları'ndan, Bereket Allah’tan

Yaşam

Silifke Havadis 2684 Kez Görüntülendi 0

Siftah Ülkü Ocakları'ndan, Bereket Allah’tan

Ülkü Ocakları, ahilik şuurunun unutulmaması için esnaflara 1 Lira siftah bıraktı.

Ülkü Ocakları Silifke ilçe başkanlığı, ahilik şuurunun unutulmaması için başlattığı bir çalışma ile ilçede bulunan esnaflara sabaha karşı zarflar içinde 1 Lira siftah bıraktı. 

Ülkü Ocakları Silifke İlçe Başkanlığı tarafından ilçe merkezindeki esnaflara "Siftah Bizden Bereket Allah'tan" sloganı ile esnaflara 1 TL’lik siftah parası bırakıldı.

Ülkü Ocakları Silifke ilçe Başkanı Murat Sezer ilçe merkezinde bulunan 150 esnafa sabaha karşı 1 TL siftah parası bıraktıklarını belirterek, “Ahilik Türk kültürü ve medeniyet dünyasının en önemli kurumlarından birisidir. Bilhassa Anadolu topraklarının vatanlaşmasında bu kurumlar öncü rol oynamışlardır. Nasıl ki Yunus Emreler, Mevlanalar, Haci Bektaşi Veliler düşünce ve gönül dünyamıza zenginlik katmış iseler, kurulan esnaf teşkilatları da toplumsal hayatı düzenleyerek, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda medeniyetimizin gelişmesine katkı sağlamışlardır. Anadolu’ da kurulan beyliklerden başlayarak bu örgütlenmeler, Selçuklu ve Osmanlı Devletleri zamanında zirveye ulaşmıştır. Bir zanaat toplumu olan ilçemiz de esnaf teşkilatlarının şehrin gelişiminde olan katkıları ortadadır. Esnaf ve sanatkarların güçlü olduğu zamanlarda şehrimizde toplum hayatı daha az sorunlu, zayıf olduğu zamanlarda ise toplum hayatı açısından sıkıntıların baş gösterdiğini gözlemlemekteyiz. İçinde bulunduğumuz zaman sürecinde çok uluslu, küresel sermayeli büyük şirketlerin ekonomik hayat üzerinde büyük baskısının farkındayız. Buna bir de ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları eklersek, esnafımızın durumu hiçte iç açıcı değildir. Market, mağaza zincirleri, internet alışverişi gibi unsurlar esnafımızın ekonomik gücünü günden güne eritmektedir. Bizler de Ülkü Ocakları Silifke ilçe başkanlığı olarak, yaşadıkları her türlü zorluklara rağmen elini, kapısını ve sofrasını bizlere açan esnaflarımıza manevi destek olmak gayesiyle 'Siftah Bizden, Bereket Allah'tan' duasıyla destekte bulunmak istedik. Bugün ilçemiz genelinde sayıları binin üzerindeki esnaflarımız nasıl ki dar günümüzde bizlerin yanındaysa, bizlerde var günümüzde yanlarında olmamız gerekir diye düşünüyoruz. Her türlü olumsuzluklara rağmen bu yönde bir bilinç oluşturabilirsek, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmamızı artırıp, yaşamın sıkıntılarını en aza indirilebileceğimiz inancındayız. Bu anlamlı faaliyeti düşünüp uygulamaya geçiren genç bozkurtlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz" dedi.

Siftah Ülkü Ocakları'ndan, Bereket Allah’tan (2)

 

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.