Silifke Havadis

Yörüklerden Silifke Belediyesine Yol Teşekkürü

Yaşam

Ayşe ÖNEL EREN 2451 Kez Görüntülendi 0

Yörüklerden Silifke Belediyesine Yol Teşekkürü

Akdere Mahallesinin yüksek kesimlerinde yaşamını sürdüren Sarıkeçili Yörüklerinin yolu, Silifke Belediyesi tarafından açıldı. Yörükler, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Akdere Mahallesinin yüksek kesimlerinde yaşamını sürdüren Sarıkeçili Yörüklerinin yolu, Silifke Belediyesi tarafından açıldı. Yörükler, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
Daha önce Yeşilovacık Mahallesinde ikamet eden Sarıkeçili Yörüklerinin yolunu açan Silifke Belediyesi bu kez de Akdere Mahallesinin yüksek kesimlerinde yaşayan fakat şehir merkezine yol olmadığı için ulaşımda güçlük çeken Sarıkeçililerin yolunu açtı. Yörüklerin sevinci ve mutluluğu gözlerinden okundu.
“YÖRÜKLERİ HİÇ BİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMAYAN BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Başkan Mustafa Turgut’a teşekkür ederek duygu dolu bir konuşma yapan Osman Göynük, “Bizim için çok önemli olan fakat bugüne kadar bir türlü yaptıramadığımız yolumuzu Silifke Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Turgut yaptırıyor. Kendisinin yanımızda olmasından ve bizim sesimize kulak vermesinden büyük mutluluk ve onur duyduk. Yörüklerine ve yaşamına bu denli yakın olan ve önem veren belediye başkanımızın olması bizleri çok duygulandırdı. Sizin gibi bir başkana sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Yaptığımız her işte sizi aramızda görmek istiyoruz. Biz de her zaman yanınızda ve destekçiniziz” diye konuştu.
“HER ZAMAN YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİM”
Kendisinin de bir Yörük çocuğu olduğunu ifade eden Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ise, “Sizlerin derdi benim derdim. Sizler nasıl bir hizmet istiyorsanız gücümüz ve imkânlarımız ölçüsünde yapmaya hazırız. Sizlerle olmaktan sizlerin talebini yerine getirmekten büyük keyif aldım. Bizim işimiz hizmet etmek. Bu makama hizmet için geldik. Her türlü zorlukları sırtlayarak, geçim kaynağınız olan keçilerle sahiller ve yaylalar arasında mekik dokumaktan yoruldunuz. Sizlerin bu yorgunluğunuza ve talebinize bir nebzede olsa katkı sunmak istedik. Çünkü Yörük demek, Anadolu demektir, Atatürk ve Cumhuriyet demektir. Nerede olursanız olun, yanınızda olduğumu bilmenizi isterim. Ekiplerimiz burada çalışmalarını sürdürüyorlar. Biz Büyük Bir Aileyiz ve Yörük kültürünü yaşatmak için hep birlikte, var gücümüzle çalışacağız. Desteğinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
MUHTAR KURT, “HİZMET SEVDALISI BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ”
“Bu toprakların sesine yabancı olmayan, bu toprakların kültürüne, renklerine, insanına saygı duyan bir belediye başkanımız var” diye konuşan Akdere Mahallesi Muhtarı Arif Kurt, “Başkanımızla ne kadar gurur duysak azdır. Kendisi her zaman bizlerin yanında oldu. Bir dediğimizi iki etmiyor. İmkânları ölçüsünde her türlü desteğini ve hizmetlerini getiriyor. Yörüklerimize sahip çıkması, onlar için çok önemli olan yol sorununu çözmesi Akdere halkımızı olduğu kadar bizleri de çok mutlu etti. Hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.