Silifke Havadis

2016-2017 Lisans Öğrenim Yardımı Başvuruları Başladı

Eğitim

Ayşe ÖNEL EREN 3563 Kez Görüntülendi 0

2016-2017 Lisans Öğrenim Yardımı Başvuruları Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından lisans öğrencilerine verilen öğrenim yardımı için başvurular başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından lisans öğrencilerine verilen öğrenim yardımı için başvurular başladı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl lisans öğrencilerine verdiği öğrenim yardımına bu yıl da devam ediyor. Öğrenciler Mersin Büyükşehir Belediyesi resmi web sitesinden (www.mersin.bel.tr) öğrenim yardımı için başvuru yapabiliyor. Büyükşehir Belediyesi, 2016 Ekim - 2017 Haziran dönemi için öğrencilere toplam 900 TL öğrenim yardımı veriyor.
ÖSYM tarafından 2016 yılında yapılan lisans yerleştirme sınavında (LYS) Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde AÖF hariç yerleşik üniversitelerin en az 4 yıllık bölümünü kazanan, anne veya babasından en az biri Mersin’de ikamet eden, vakıf (özel) üniversitelerini tam burslu kazanan (şehit ve gazi ailelerinde bu şart aranmıyor) öğrenciler öğrenim yardımına başvuru yapabiliyor. 
Öğrenciler istenen belgeleri başvuru sırasında bilgisayar ortamında başvuru formuna ekleyerek, kayıt numarası alıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi web sitesinde başvurusunu tamamlayan öğrencilerin, başvuru için istenen belgeleri kayıt numarasını evrakının üzerine yazıp, Mersin merkezde Çankaya Mah. Ulu Çarşı (Ulu Cami) içerisinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım ve Danışma Merkezi’ne, Çamlıyayla, Tarsus, Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur’da ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Şube Müdürlüklerine teslim etmesi gerekiyor.
Başvurularını tamamlayan öğrenciler aldıkları kayıt numarası ile başvurularının sonucunu takip edebiliyor.
Başvuru için, nüfus cüzdanı fotokopisi, kazandığı okulu gösteren ÖSYM sonuç belgesi, öğrenci kayıt belgesi, öğrenciyle birlikte anne veya babasından birinin ikamet adresini gösteren aile nüfus kayıt örneği, öğrencinin adına ikametine en yakın Ziraat Bankası’ndan açılan hesabın IBAN numarası, şehit ve gazi çocuğu için şehit ve gazilik belgesi isteniyor.
Öğrenciler, detaylı bilgi için 0324 533 2205 nolu telefonu arayarak, bilgi alabiliyor.
Belgelerin aslını teslim etmeyen, eksik evrak ve bilgi veren öğrencilerin başvuruları kabul edilmeyecek. Başvurular 31 Ekim 2016 tarihinde sona erecek.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.