Silifke Havadis

Büyükşehir'in Yolları Karaman'a Uzandı

Yerel

Ayşe ÖNEL EREN 2513 Kez Görüntülendi 0

Büyükşehir'in Yolları Karaman'a Uzandı

Büyükşehir Belediyesi’nin, Mut ilçesinde yürüttüğü çalışmalar, Karaman il sınırına kadar uzandı.

Her bölgeye eşit hizmet anlayışıyla Mersin’i kent merkezinden Toroslar’ın zirvesine kadar hizmet ağıyla ören Büyükşehir Belediyesi’nin, Mut ilçesinde yürüttüğü çalışmalar, Karaman il sınırına kadar uzandı.

Mut’ta yollar dağları aşıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Yolsuz ve susuz mahalle bırakmayacağız” sözünü yerine getirmeye devam ediyor. Kent merkezinden kilometrelerce uzakta en yüksek rakımlara kadar uzanan Büyükşehir hizmetleri, vatandaşın yüzünü güldürüyor.

Mersin’in Karaman’a sınır ilçesi Mut’ta 2018 yılına kadar 292,35 kilometre 1’inci kat ve 230,50 kilometre 2’nci kat sathi kaplama yol yapan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca 27 bin 516 ton sıcak asfalt ve 27 bin 55 kilometre kaldırım döşediği Mut’u yeni ve çağdaş bir görüntüye kavuşturmuştu. 2018 yılında ise bu zamana kadar ihtiyaç duyulan 7 kilometrelik 1’inci kat ve 5 kilometrelik 2’nci kat sathi kaplama yolu Mut halkının hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, yıllardır toz ve çamur içinde ekmek mücadelesi veren Mut Sanayi Sitesi’ne de el attı. Altyapı çalışmaları tamamlanan ve sıcak asfalt için gerekli zemin çalışmaları tüm hızıyla süren Mut Sanayi Sitesi de Büyükşehir Belediyesi sayesinde Mut’a yakışır bir görüntüyle vatandaşa hizmet verebilmek için gün saymaya başladı.

Öte yandan Mut ilçesinde 11 adet mezarlığın etrafını tel örgülerle çeviren Büyükşehir Belediyesi, yeni giriş kapıları ile mezarlıkları güvenli ve çağdaş bir görüntüye kavuştururken, buna ek olarak 27 mezarlıkta yürüttüğü tel örgü ve giriş kapısı çalışmalarına da devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan yoldan suya, tarımsal desteklerden ilaçlamaya kadar her hizmet vatandaşın takdirini toplarken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri Mut gibi diğer ilçe ve mahallelerde de fark yaratmaya devam ediyor.

Aşağıköselerli şehir merkezi gibi…

Mut’ta yürütülen yol yapım çalışmaları, kent merkezine estetik katarken, köy yolları da bu hizmetlerden faydalanmaya devam ediyor.

Mut’un en kalabalık mahallelerinden olan Aşağıköselerli Mahallesi’ne yapılan yeni yol ve istinat duvarı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ileten Aşağıköselerli Mahalle Muhtarı Abdurrahman Uyar, “Benim Aşağıköselerli’de muhtar olarak ikinci dönemim. Mahallemizde altyapı çalışmalarından dolayı yolumuz bozulmuştu. Şimdi çok güzel bir yola kavuşacağız. Bu yolda önceden iki araç karşılaşsa biri durur diğeri geçerdi. Ama şimdi Burhanettin Kocamaz başkanımızın sayesinde yapılan yol 3-4 aracın geçebileceği şekilde. Yolun kenarında kayma riski vardı ama sağ olsunlar orayı da duvarla ördüler ve o tehlike de kalmadı. Aşağıköselerli Mahallesi bu hizmetlerden sonra kent merkezi gibi olacak. Sayın başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” derken, Aşağıköselerli mahalle sakinlerinden Mahmut Timur da “Çok güzel çalışıyorlar. Eskiden bu yol çok kötü durumdaydı. Ama Burhanettin Kocamaz sayesinde artık çok güzel bir yolumuz olacak. Başkanımızı tanıyoruz ve hizmetlerini takdir ediyoruz. Her hizmetini çok başarılı buluyoruz. Allah işini gücünü rast getirsin” sözleriyle verilen hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Bu yol, bu makineler 60 yıldır neredeydi?”

Karaman İl sınırına en yakın bölgelerden olan Çivi Mahallesi ile Dağpazarı Yaylası arasında 18 kilometrelik grup yolunu tamamlayarak bölge sakinlerinin hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, Çivi mahalle sakinleri için yıllardır ‘Çile Yolu’ olan 18 kilometrelik yolda da çalışmalara başladı. Çivi mahallesinin 60 yıldır bu yolun açılmasını beklediğini ifade eden Çivi Mahalle Muhtarı Ali Osman Turcan, “Şu anda Mersin’e 250 kilometre uzakta bin 450 rakımdayız. Büyükşehir Belediyesi tarafından kilometrelerce uzakta köyümüzde yol açma çalışması yapılıyor. Ben 60 yaşındayım. Bu yaşıma kadar böyle bir yol çalışması görmedim. 60 senedir köyümüzde olmayan yol, Sayın Burhanettin Kocamaz başkanımın sayesinde açılıyor. Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Ah bir annem, babam, dedem sağ olsa da şu yolu bir görse. Burada önceden eşekler ve katırlarla geçilirdi. Uçurumdu burası. Bu dozerler 60 senedir vardı da 4 sene önceye kadar neredeydi diye kendimize soruyoruz. Bu yolun bizim için önemi büyük. Tüm ekim alanımız bu tarafta. Buğday, arpa, nohut gibi. Traktörler, patozlar harman çekmeye gidip gelir. 20 bin dönümlük arazide ekim yapıyoruz ve artık ekim yapan çiftçilerimiz tarlasına, evine güvenle rahat şekilde gidip gelebilecek. Bu yoldan her geçen Burhanettin Kocamaz’a dualar edecek. Ben zaten Burhanettin başkanımızın hayranıyım. Ben yurt dışında yaşarken bile Kocamaz başkanın çalışmalarını izliyordum. Yurt dışında arkadaşlarımızla, derneklerimizde bile hep Burhanettin Kocamaz’ın çalışmalarını konuşurduk ve takdir ederdik. Muhtar arkadaşlarımızla, mahalle sakinlerimizle sonuna kadar Burhanettin başkanın arkasındayız. Sulama borusu dağıttılar, ilk bizim mahallemize geldi. Sonra içme suyu hattı değişti, depomuz yapıldı, yollarımız yapıldı. Kozlar yolu için 60 yıldır bekliyorduk. Ebemiz dedemiz çok uğraştı. Ama gördük ki 60 yılda yapılamayan hizmet, 4 yılda yapılabiliyormuş. Allah başkanımızdan razı olsun. Nereye giderseniz gidin herkes Burhanettin Kocamaz diyor. Çünkü adam hizmet yapıyor. Bin 600 metre rakımdayız şu yola bakın. Biz Toroslar’ı deleriz, başkanımızın arkasından da sonuna kadar gideriz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.