Silifke Havadis

Fırtınazedelerin Yardımına Silifke Belediyesi Koştu

Yerel

Ayşe ÖNEL EREN 3080 Kez Görüntülendi 0

Fırtınazedelerin Yardımına Silifke Belediyesi Koştu

Silifke’de şiddetli rüzgar ve fırtınanın etkisiyle evleri zarar gören vatandaşların yardımına Silifke Belediyesi yetişti.

Silifke’de şiddetli rüzgar ve fırtınanın etkisiyle evleri zarar gören vatandaşların yardımına Silifke Belediyesi yetişti.

Akdeniz bölgesinde etkisini sürdüren fırtınanın en çok etkili olduğu bölgelerinden biri de Yeşilovacık-Işıklı-Akdere-Atayurt ve Arkum mahalleleriydi. Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla önlemlerini alan Silifke Belediyesi, evleri zarar gören vatandaşlara imkânları ölçüsünde yardımcı oldu.

Belediye ekipleri Burunucu Mahallesinde ikamet eden 60 yaşında ki Yaşar Erdem’in evinin uçan çatısını vinç yardımıyla kaldırarak, onarım çalışmalarına yardım etti.

“BELEDİYEMİZE VE PERSONELİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Yaklaşık iki gün süren ve Silifke bölgesini etkisi altına alarak büyük tahribatlara neden olan şiddetli rüzgâr ve fırtınadan seralar, evler, ağaçlar, elektrik direkleri ve iş yerleri zarar gördü. Burunucu Mahallesinde evinin çatısı uçan 60 yaşındaki Yaşar Erdem, “Bugüne kadar ilk kez böyle bir fırtına görüyorum. Rüzgâr insanı bile havaya uçuracak şekilde şiddetli esiyordu. Akşam saatlerinde evimde uyurken büyük bir ses duydum. Dışarıya çıktığımda evimin çatısını yola serilmiş bir vaziyette gördüm. Elektrikler kesik olduğu için her yer karanlıktı. Sabahın erken saatlerinde komşularında yardımıyla ortalığı toparladık. Belediyemizde sağ olsun vinç yardımıyla çatıyı olduğu yerden kaldırıp, ekipleriyle onarmamıza yardımcı oldu. Başkanımıza ve personellerine teşekkür ediyorum” dedi.

Silifke'de Poyraz'dan Geriye Kalanlar! başlıklı fotoğraf galerisinde fırtınanın sebep olduğu yıkımı görebilirsiniz.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.