Silifke Havadis

Kaymakam Cinbir, Köy Sorunlarını Muhtarlardan Dinledi

Yerel

Ayşe ÖNEL EREN 2474 Kez Görüntülendi 0

Kaymakam Cinbir, Köy Sorunlarını Muhtarlardan Dinledi

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir , muhtarlarla toplantı düzenledi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir muhtarlarla toplantı düzenledi.Toplantı Silifke Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.
Toplantıda Şevket Cinbir, muhtarların köylerle ilgili dile getirdikleri sorunları tek tek inceleyerek çalışmaları başlatacağını bildirdi.Köylerde genel olarak sorunların elektrik, su ve yol olarak tespit edildiği anlaşıldı.
Köylülerden orman içerisinde kalmış tarım arazisi tapu alımı ile ilgili gelen istek de bir kaç köy muhtarının konuşmaları arasında geçti.
Arkum muhtarının "Gece saat bir civarında jandarma beni arayıp geçici tarım işçilerinin barınması için düğün salonunu açmam gerektiğini söyledi.Yeterince Suriyeli mahallemizde bulunduğu için ben bu düşünceye karşıyım.Bunu size de dile getirdim." demesiyle Kaymakam Cinbir,
"Bu ülke Suriyede yaşanan dram karşısında kapılarını açmıştır ve Suriyeli kardeşlerimizi bağrına basmıştır.Suriyelileri ucuz işçi olarak tarlalarında çalıştıtrırken iyi oluyor da onların çadırlarını kurduğu alanlardan neden rahatsız oluyoruz.
Ben Türkiye Cumhuriyetinin Silifkedek, kaymakamıyım.Devletin Silifkedeki temsilcisiyim.Aldığım bütün kararlar devletimizin ve hükümetimizin aldığı kararlara uymaktadır.Gece suyun içinde kalmışsa o insanlar bana düşen şey bulduğum imkan nerdese oraya onları almaktır.Netice itibariyle biz rahat bıraksak Arkumlular o gece o arsalarını kiralayabilse o zaman beş bin Suriyeli de alırsnız.Tarlalarını çadır yeri olarak kiralayacaklara müsaade etmeyeceğiz.Geçici tarım işçileri ile ilgili iki milyon civarında ödenek talebinde bulunduk.Çalışmalar devam ediyor.Bu sorun Silifke'nin sorunu değil Türkiye'nin sorunudur.Silifke İlçesinde çadır kent projesi yoktur.Bizim ayarladığımız bölgelere kurulan çadırlar geçici işçiler için kurulan çadırlardır.Bu proje şimdilik Taşucu ve Arkumda vardır."
diyerek geçici tarım işçileri ile ilgili olan sorunlara cevap verdi.
Daha sonra ise Silifke Atayurt arasında yol kenarına kurulan tezgahların kaldırılacağını ve gerekli çalışmaların yapılacağını dile getiren Cinbir , oradaki seyyar satıcılardan dolayı trafik kazalarının meydana geldiğinin yanı sıra halkın da bu durumdan şikayetçi olduğunu söyledi.
Toplantı yaklaşık iki saat sürdü.

Muhtarlar

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.