Silifke Havadis

Mersinde Kar Yağışı Hayatı Felç Etti!

Yerel

Ayşe ÖNEL EREN 3771 Kez Görüntülendi 0

Mersinde Kar Yağışı Hayatı Felç Etti!

Mersinin ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Mersin Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri yardıma ihtiyacı olan halka her türlü yardımı ulaştırmaya çalıştı.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARLA MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYOR

Hastaneye Büyükşehir Yetiştirdi
Mersin’de etkili olan kar yağışı nedeniyle köy yolları ulaşıma kapanırken, kalınlığı 1,5 metreyi bulan mahallelerdeki hastalar, Büyükşehir Belediyesi’nin araçlarıyla sağlık kuruluşlarına sevk edildi.

Kar Kalınlığı 1,5 Metreye Ulaştı
Geçtiğimiz günlerde etkisini gösteren soğuk hava, yerini yüksek kesimlerde kar yağışına bırakırken, Mersin de beyaza büründü. 13 ilçenin tamamında yüksek kesimler ve kırsalda etkisini sürdüren kar yağışı, beraberinde olumsuz koşulları da getirdi.
Gülnar’dan Mut’a, Erdemli’den Çamlıyayla’ya kadar pek çok köy yolu ulaşıma kapanırken, bazı kesimlerde kar kalınlığı 1,5 metreye ulaştı.

Hastaların İmdadına Büyükşehir Yetişti
Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve bağlı Koordinasyon Şube Müdürlükleri, kar yağışı ile birlikte çalışmalara başladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın özellikle mahsur kalan vatandaşlara öncelik verilmesi talimatı ile 970 personelle 24 saat boyunca görev yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 13 ilçede 180 iş makinesi, kepçe, loder, çekici ve 150 kamyon ve pikap ile yol açma ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi.
Erdemli’de devam eden karla mücadele çalışmaları sırasında kendilerine gelen ihbarı değerlendiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, teknik araç ve iş makineleriyle birlikte rota değiştirerek Büyük Sorgun Mahallesi’ne yol aldı. Kar yağışı devam ederken kapanan yolları açarak yaklaşık 5 saat süren çalışmalar neticesinde Büyük Sorgun Mahallesi’ne ulaşan ekipler, sancısı tutan hamile Rukiye Serin ile birlikte yüksek ateş nedeniyle yardım bekleyen 2 aylık Umutcan Çangal ve 2 yaşındaki Mira Uslu’ya ulaştı. Hastalara ulaşan Büyükşehir Belediye ekipleri, arazi araçlarıyla hastaları buradan alarak yolda hazır halde bekletilen ambulanslara yetiştirdi.
2 gündür elektrik dahi verilemeyen Büyük Sorgun Mahallesi sakinleri, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşır ulaşmaz kısa sürede yollarının açılması ve hastalarının sağlık kuruluşlarına güvenli şekilde ulaştırılması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve ekiplere teşekkür etti.

SİLİFKE'DE DE KARLA MÜCADELE ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLÜYOR
Silifke Belediyesi ekipleri, ilçenin yüksek kesimlerinde yer alan mahallelerde ulaşım, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, belirli aralıklarla devam eden kar yağışı dolayısıyla, Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, ulaşım, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.
Ekiplerin kış aylarında meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı hazır tutulduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Turgut, “Ekiplerimiz, ilçemizin yüksek kesimlerinde yer alan mahallelerde ki ana arterler başta olmak üzere cadde ve sokaklarda tuzlama ve yol açma çalışması yaparak, olumsuzlukların önüne geçiyor. Vatandaşlarımızın özellikle ulaşım konusunda tedbirlerini alarak yola çıkmalarını istiyoruz. Tuzlama kamyonları, greyderler ve personellerimiz tam kadro çalışmalarını rutin bir şekilde sürdürüyor.
Özellikle karlanma ve buzlanmaya karşı ana cadde ve sokaklar ile birlikte okul ve dolmuş güzergâhları ile yaya yürüyüş alanları da temizleniyor. Silifke Belediyesi olarak mahallelerimizde sürdürdüğümüz çalışmalarımızı yerinde inceliyor, olası yaşanabilecek tehlikelere karşı anında önlem alıyoruz. Halkımızın rahat ve güvenli bir şekilde kış mevsimini geçirmeleri için bütün imkânlarımızı seferber ettik. Emeği geçen bütün belediye personellerimize teşekkür ediyorum’ dedi.

Mersin Büyükşeehir Belediyesi
 
Silifkede kar

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.