Silifke Havadis

Mersin'e 40 Yıllık Hizmet!

Yerel

Ayşe ÖNEL EREN 1855 Kez Görüntülendi 0

Mersin'e 40 Yıllık Hizmet!

Mersin Büyükşehir Belediyesi 40 yıldır hizmet alamayan kırsal mahallelere hizmet vermeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi 40 yıldır hizmet alamayan kırsal mahallelere hizmet vermeye devam ediyor. Kent merkezinden kırsal kesime kadar tüm Mersin geneline yayılan çalışmalar vatandaşlar tarafından olumlu karşılanıyor.

Kent merkezinde yaptığı ulaşım çalışmalarıyla Mersin’e çağ atlatan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kırsalda yaptığı çalışmalara da ara vermeden devam ediyor.  2017 Yılında ilk kez Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından birinci kat satıh kaplaması yapılan Mersin’in Toroslar İlçesi’ne bağlı Resul Mahallesi ile Doruklu Mahallesi arasında kalan 7 kilometrelik bağlantı yolunun bakım çalışmaları devam ediyor. Kış şartlarının ağır geçmesi dolayısı ile bozulan yol ikinci kat satıh kaplama asfalt ile kaplanıyor.

40 Yıldır toz toprak içindeydik

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a görev süresi içerisinde yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Resul Mahallesi Muhtarı Selçuk Karak, “Yapılan bu yol 40 yıldır toprak yoldu. Yol kenarında bağları ve bahçeleri bulunan vatandaşlar yolun tozlu olmasından dolayı çok şikâyet ediyorlardı. Geçen yıl 40 yıldır toz toprak içerisinde olan bu yolun asfaltını döktük. Şimdi ise yağmurların fazla yağmasından dolayı bozulan yolun ikinci kat satıh kaplaması yapılıyor” diye konuştu.

Muhtar Karak, geçmişte yapılan Resul Mahallesi ile Camili Mahallesi arasındaki 2 bin 500 metrelik yolun asfaltlanması ve yeni mezarlık alanının açılmasından dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti.

“Muhtarlar muhtar olduklarını Başkanımız Burhanettin Kocamaz ile anladı”

Doruklu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Demir Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ederek “Allah razı olsun başkanımızdan köylere şimdiye kadar verilmeyen önemi Burhanettin Başkanımız veriyor. Muhtarlar muhtar olduklarını başkanımız Burhanettin Kocamaz ile anladılar” ifadesini kullandı.

Doruklu Mahallesi ile Resul Mahallesi arasında kalan yolun Gözne-Ayvagediği yoluna alternatif bir yol olduğunu dile getiren Muhtar Hüseyin Demir, “Bu ana kadar hiç kimse buraya önem vermedi sadece yaz mevsiminde greyder çalışıp toz içerisinde tarım üreticileri ve vatandaşlar zarar görüyordu. Üreticiler hale meyve ve sebzelerini götüremiyorlardı. Yol yapım çalışması sayesinde üreticiler olarak hale sorunsuz bir şekilde ürünlerimizi taşımamız bağlara, bahçelere zarar gelmemesini sağlamıştır” diye konuştu.

“Sorunlarımız anında çözülüyor”

Önceki dönemlerde köylerinin içme ve sulama suyu sorunu olduğunu dile getiren Muhtar Demir; “Bizim su ile alakalı büyük sorunlarımız vardı. Köyümüzün toplam arazi büyüklüğü 13,300 dönüm Burhanettin Kocamaz Büyükşehrimize başkan olduktan sonra hem boru desteği hem de proje destekleriyle büyük katkılar sağladı. Şuan su ile alakalı herhangi bir sorunumuz yok. Geçtiğimiz yıl içme suyu ile alakalı sorunumuzu başkanımız Burhanettin Kocamaz anında ilgilenerek bu sorunu da çözdü. Başkanımızın yanına gidip dile getirdiğimiz bütün problemler çözülmüştür Allah kendisinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a hizmetlerinin devamını dileyen Muhtar Demir, Doruklu Mahallesi olarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanında olduklarını söyledi.

Resul Mahallesi ile Doruklu Mahallesi arasında yer alan 7 kilometre uzunluğundaki yolun asfaltlanması 2 gün gibi kısa bir sürede tamamlanarak vatandaşların kullanımına açılacak.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.