Silifke Havadis

Silifke Ülkü Ocakları Başkanı Sezer, "Ülkücü İrade'nin Oyları Yok Sayılamaz"

Yerel

Ayşe ÖNEL EREN 7605 Kez Görüntülendi 0

Silifke Ülkü Ocakları Başkanı Sezer, "Ülkücü İrade'nin Oyları Yok Sayılamaz"

Referandum sonuçlarını değerlendirerek açıklama yapan AKP Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin'e cevap, Silifke Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer'den geldi.

16 Nisan'da yapılan referandumun etkileri sürüyor. Referandum sonuçlarını Silifke için değerlendiren AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin'e, Silifke Ülkü Ocakları Yönetimi'nden cevap geldi.
Silifke Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer, internet sitemize yaptığı açıklamada, "Ülkücü İrade'nin oylarının yok sayılması içler acısıdır" dedi.
 
MURAT SEZER'İN AÇIKLAMASI
 
Sayın Akp İlçe Başkanı Mustafa Çetin Beyefendi'nin yapmış olduğu bu açıklama kendi açıklamasısya eğer esefle kınıyorum...
Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım,Cumhurbaşkanımız Sayın Tayip Erdoğan Beyefendiler teşekkürü birbirlerine bir borç bilirken; güçlü bir Türkiye yolunda milletimiz birbirini kucaklarken Ülkücü İrade'nin oyunu hiçe sayan bu beyan içler acısıdır.
Bizler ne şahsi çıkarlarımız uğruna ne makam uğruna ne de oy kaygısı uğruna bu referandum sürecini deslekledik. Bizler; önce ülkem, sonra milletim, en son partim diyen bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'ye sadakati şeref bildik...
Akparti Silifke ilçe başkanı Mustafa Çetin acıklanmış olan referandum sonucunda yapmış olduğunuz açıklamanızı gözden geçirmeniz gerekmektedir. Genel başkanımız sayın Devlet Bahçeli Bey'in emrinde verilmiş olan evet oylarını yoksaymanız;Ülkücü Hareket'e, hakaret olarak anlaşılmaktadır. Bu açıklamada amacınız parti anketi değil, ülkenin bekası ve teminatı olmalıdır.
 
MUSTAFA ÇETİN NE DEMİŞTİ?

Ancak şunu çok net söyleyebiliriz ki, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi asil milletimiz tarafından kabul görmüştür. Güneydoğusu'ndan, Doğuanadolu'sundan, Karadeniz'inden, Marmarası'ndan, İçanadolusu'ndan, Egesi'nden bütün bölgeler tarafından cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kabul görmüştür. Ben asil milletimize, Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza, bundan sonra aynı zamanda genel başkanımıza selam ediyorum. Ancak şunu unutmamak gerekir ki, referandumda 'evet' ve 'hayır' oyu verenlerle yarın kol kola yürümeye devam edeceğiz. Çünkü bu bir sistem değişikliğiydi ve halkımız tercihlerini sandığa yansıttılar. Bu demokratik hakkını kullanan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Farklı görüşlere sahip olabiliriz. Farklı yönetim sistemlerini benimsemiş olabiliriz, fakat bundan böyle ülke olarak birlik olmak, sandıktan çıkan sonuca saygı göstererek tek vücut olarak hareket etmek zorundayız. Ülkemizin daha güçlü olabilmesi adına, daha gelişmiş, daha refah bir Türkiye için el ele vermeliyiz. Bize göre öteki yoktur, evet veren de hayır oyu kullanan da birdir. Bu seçimlerin kazananı yoktur, kazanan ülkemiz olmalıdır. Türkiye’ye düşmanlık yapan dış güçlere milletimiz cevabını sandıkta vermiştir. Halkımız artık hiçbir vesayete, hiçbir dış güce boyun eğmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Umut ediyorum ki Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte Türkiye gücüne güç katacaktır.

Silifke’de AK Parti’nin en son seçimlerde oyunun 23 bin 400 olduğunu da sözlerine ekleyen Çetin, yapılan referandum sonrasında ise partinin oyunu koruduğunu ve 27 bin 491 seçmenin evet oyu kullanarak partinin kendi oylarının yükseldiğini ve ayrıca oyları yüzde oranında değerlendirildiğinde %31 ‘den % 35,84’e ya yükseldiğini söyledi.

NOT: Mustafa Çetin'in açıklaması, AK Parti Silifke İlçe Başkanlığı Facebook Sayfası'ndaki paylaşımdan alınmıştır.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.