Silifke Havadis

"Silifke Yöresi Dokuma Kültürü" Kitap Haline Getirilecek

Yerel

Silifke Havadis 2073 Kez Görüntülendi 0

"Silifke Yöresi Dokuma Kültürü" Kitap Haline Getirilecek

"Mersin-Silifke İlçesi’nde Hayvancılık Etrafında Gelişen Dokumacılık Kültürünün Derlenmesi ve Halk Bilimsel Açıdan İncelenmesi" adlı proje tamamlandı.

"Mersin-Silifke İlçesi’nde Hayvancılık Etrafında Gelişen Dokumacılık Kültürünün Derlenmesi ve Halk Bilimsel Açıdan İncelenmesi" adlı proje kitap haline dönüştürülerek yayına hazır hale getirildi.

"Silifke Yöresi Dokuma Kültürü" Kitap Haline Getirilecek (2)

Türk Halk Bilimi uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Şerife Seher EROL (Bartın Üniversitesi) ve Dr. Öğr. Üyesi Turgay KABAK (Bayburt Üniversitesi) tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen 215K358 numaralı “Mersin-Silifke İlçesi’nde Hayvancılık Etrafında Gelişen Dokumacılık Kültürünün Derlenmesi ve Halk Bilimsel Açıdan İncelenmesi” adlı proje Silifke ilçesinde yaklaşık 2 yılda 70’den fazla köyde yapılan saha araştırmaları sonucunda tamamlandı.

Proje kapsamında yapılan saha araştırmalarından elde edilen bulgu ve belgeler öğretim üyeleri tarafından kitap haline dönüştürülerek yayına hazır hale getirildi ve Ocak 2019’da “Hayvancılık Etrafında Gelişen Silifke Yöresi Dokuma Kültürü” adıyla yayımlanmak üzere yayınevine gönderildi. Eserde Silifke yöresindeki Yörüklerin keçi ve koyun yetiştiriciliğinden elde edilen kıl ve yün ile mamul edilen dokumalar, bu dokumalarda kullanılan tezgâhlar, araç gereçler, motifler, halk bilgisi ve dokumacılığın bugünkü durumu; bu durumu etkileyen sosyo-ekonomik şartlar ayrıntılı bir şekilde incelendi.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.