Silifke Havadis

Silifke’de Parklar ve Bahçeler Rengarenk Oluyor

Yerel

Silifke Havadis 1287 Kez Görüntülendi 0

Silifke’de Parklar ve Bahçeler Rengarenk Oluyor

Silifke Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kendi fidanlığında ürettiği binlerce renk ve çeşitte mevsimlik çiçeği park, bahçe ve yeşil alanlara ekiyor.

Silifke Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bir yandan kendi fidanlığında tohumdan ve kesimden ürettiği mevsimlik çiçeklerin ekimini sürdürürken, diğer yandan da rengârenk yüzlerce mevsimlik çiçek, Silifke’nin parkları, meydanları, kavşak ve refüjlerindeki yerini alıyor.

Ekimi yapılan yüzlerce çeşit çiçek, ilçenin dört bir yanında rengârenk görüntüler ortaya çıkmasını sağlıyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, belediyeye ait fidanlıkta her türlü çiçek ve bitkinin, tohumundan fidanına dek üretiminin yapıldığını belirtti. Sadece belediye değil, talep eden okullar ile ibadethanelere ait park, bahçe ve yeşil alanlarda da Park ve Bahçeler ekiplerinin çiçeklendirme çalışması yaptığını kaydeden Altunok, "Kentimizi rengârenk çiçeklerle bezemeye, ilçemizi güzelleştirmeye devam ediyoruz. Doğanın her rengini ilçemizde buluşturuyoruz. Dışarıdan yetişmiş bitki veya fidan almıyor, bunun yerine kendi fidanlığımızda üretim yapıyoruz. Böylelikle kaynaklarımızı da en etkin şekilde değerlendiriyoruz. Bir yandan tarihi ve doğal güzellikleriyle kendine hayran bırakan bu şirin şehrimize yeni yeşil alanlar kazandırmak için çalışırken, diğer yandan da var olanları korumak ve bakımlı hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımızın talebi ve imkânlarımız ölçüsünde Silifke’ye yeni park ve yeşil alanları da kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.