Silifke Havadis

Ülkü Ocakları'ndan Farkındalık Etkinliği

Yerel

Silifke Havadis 1397 Kez Görüntülendi 0

Ülkü Ocakları'ndan Farkındalık Etkinliği

Ülkü ocakları Silifke ilçe başkanlığı düzenlediği etkinlikle, vatandaşları 1 dakikalığına engelli olmaya davet etti.

Ülkü ocakları Silifke ilçe başkanlığı düzenlediği etkinlikle, vatandaşları 1 dakikalığına engelli olmaya davet etti.  Etkinlikte vatandaşların gözleri bağlanıp, tekerlekli sandalye kullandırılarak, engelli bireyler için farkındalık oluşturuldu.

Ülkü Ocakları Silifke İlçe Başkanlığı, Silifke Anıt Meydanı'nda "1 dakikalığına engelli olur musunuz?" etkinliği düzenledi. Engelliler hakkında farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, Ülkü ocaklılar vatandaşları 1 dakikalığına engelli olmaya davet etti. Daveti kabul eden vatandaşlardan bazılarının gözlerine göz bandı takılarak yürümeleri istendi. Bazı vatandaşlar ise yokuş yukarı tekerlekli sandalye kullandı.

Ülkü Ocakları'ndan Farkındalık Etkinliği (2)

'GÖZLERİMİN KIYMETİNİ DAHA İYİ ANLADIM'

Etkinlikte gözleri bağlanan Vatandaşlar, engellilere yönelik farkındalığı arttırıcı bir etkinlik düzenlendiğini belirterek, "Göremeyince hareket etmek bile oldukça zor oluyor. Göz bandını takınca gözlerimin kıymetini daha iyi anladım

Etkinlik engellileri anlamamız için oldukça iyi oldu" dedi. Tekerlekli sandalyeyi gözleri kapalı olarak bulması istenen vatandaşlar, "Göremediğiniz bir şeyi, bir alet kullanarak el yordamıyla aramak çok zor. İnsanların bunu bir ömür boyu yaşadığını düşünürsek, onların yerinde olmak onlar gibi düşünmek ve yaşamak oldukça farklı" dedi.

'SAĞLIKLI VATANDAŞLARIN ENGELLi BİREYLERİ ANLAMASINI İSTİYORUZ'

Ülkü Ocakları Silifke İlçe Başkanı Murat Sezer, etkinlik için 1 hafta hazırlık çalışması yaptıklarını belirterek, "Bu etkinlik öncesi bir anket yaptık. Sağlıklı bireyler engellileri ne kadar tanıyor, ne kadar empati yapıyor diye. 

Maalesef yüzde 35 oranında tanıdıkları ve empati yaptıkları sonucuna ulaştık. Etkinliğimizde de vatandaşlardan 1 dakikalığına engelli olmalarını istedik. Vatandaşlar 1 dakika sonra sağlıklı hayatlarına geri dönecekler ama engelli vatandaşlarımız bir ömür boyu bu hayatı yaşayacaklar. Buradaki tek amacımız sağlıklı bireylerin bir nebze olsun engelli vatandaşlarımızı anlamalarını sağlamak" diye konuştu.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.